Magento webshop sneller laten maken

Een snelle Magento webshop is belangrijk om een goede conversie te kunnen draaien. Een webshop die trager is, lijdt op meerdere fronten verlies. Google zal je webshop minder hoog waarderen en nog belangrijker, de bezoekers haken sneller af, omdat bezoekers simpel gezegd, gewoon geen zin hebben om lang te wachten.

Magento Hosting

Maakt gebruik van een goede Magento Hostingpartner. Goede Magento hostingpartners zijn Byte. Daarnaast zijn ook Skyberate en Yourhosting Zakelijk goede alternatieven.
Heb je zelf voldoende kennis om ook Hosting te kunnen inrichten, dan kun je bij bijvoorbeeld TransIP of bij CloudVPS je eigen VPS afnemen.

Magento Cache

Zorg dat je bij je Hostingpakket gebruik kunt maken van caching diensten als Redis & Varnish. Deze zorgen ervoor dat je website vele malen sneller ingeladen wordt voor bezoeker. Let dus goed op bij welke hosting provider je Magento webshop laat hosten en of dit mogelijk is bij de betreffende hosting provider.

Ontwikkelomgeving Magento

Veel ontwikkelaars zullen tegenwoordig niet snel hun vingers meer branden door op een live omgeving de code te wijzigen, of door nieuwe plugins / extensies te installeren binnen een snelle Magento webshop. Er wordt veelal gebruik gemaakt van versiebeheer systemen. Een populair versiebeheer systeem onder de Magento ontwikkelaars is GIT. Wanneer er aan een bestaande webshop wijzigingen doorgevoerd moeten worden door de nieuwe Magento developer, dient er eerst een eigen ‘ontwikkelomgeving’ gemaakt te worden. Deze wordt meestal op het werkstation van de ontwikkelaar zelf gezet. Een acceptatie omgeving voor jou als eigenaar om eerst de wijzigingen te kunnen testen en goed te keuren is ook nodig. Het opzetten en de installatie van GIT neemt uiteraard wel enige tijd en kennis in beslag, maar dit hoeft slechts eenmalig gedaan te worden. Meer over GIT! (Engels).

Minder HTTP requests

Een belangrijk onderdeel van de optimalisatie is het verminderen van het aantal HTTP requests. Dit zijn alle losse elementen die aangeroepen worden bij het inladen van de pagina.

De CSS en JS bestanden kunnen we samenvoegen naar elk 1 bestand. Wanneer je webshop veel extensions gebruikt, zal voor iedere extensie wellicht een eigen CSS en JS bestand aanwezig zijn. Zo kan het al snel oplopen tot in totaal 40 CSS en JS bestanden. Dor deze bestanden dus samen te voegen, hoeft er niet telkens een server aanvraag binnen te komen. Dit mergen / samenvoegen zit standaard binnen Magento en hoeft alleen geactiveerd te worden binnen de backend van Magento (systeem->Configuratie->Geavanceerd->Ontwikkelaar). Zorg ervoor dat externe JS / CSS bestanden lokaal opgeslagen worden. Wanneer deze niet opvraagbaar zijn, kan dit een bottleneck zijn voor het verder inladen binnen de webshop.

De afbeeldingen die op iedere pagina weer terugkomen, kunnen via een zogenoemde CSS-Sprite worden samengevoegd tot één grote afbeelding. Binnen het CSS bestand kan het betreffende element een background en position meegeven worden naar de CSS-Sprite afbeelding en de positie hierop. Door een hoogte en een breedte mee te geven van de afbeelding zorg je ervoor dat alleen het betreffende gedeelte van de grote afbeelding wordt weergegeven. Wanneer alle elementen deze verwijzing krijgt, verminder je aanzienlijk het aantal HTTP Requests op de pagina’s.
Daarnaast zullen er een aantal technieken toegevoegd moeten worden die dit doen verminderen.

Bekijk of jouw webshop snel laad!

Wil je zelf aan de slag met het optimaliseren voor een snelle Magento webshop?

Je kunt met een beetje technische kennis ook veel zelf uitvoeren. Hieronder heb ik enkele links gezet, waar informatie staat.
Byte.nl: optimalisatie_tips
Byte.nl: Magento_optimalisatie_tips_en_tricks
Emerce.nl: 10-tips-snellere-magento-webshop
Guido Jansen: 101-ways-to-speed-up-your-magento-e-commerce-website

0 Comment


Leave a Comment

Your email address will not be published.

Laat je Magento webshop sneller maken door een expert!

of bel: 06 150 88 325

Contactgegevens

Falcon Media
Bergstraat 6
9717LT Groningen

: [email protected]
: 06 150 88 325

KvK nummer: 01131949
BTW nummer: NL108000278B01

© Falcon Media
Scroll naar boven